Alanya begynnelsen!

MERHABA!

Befinner mig i Alanya nu, riktigt trevlig stad måste jag säga:) Like it already. Men de turkiska killarna e inget som kommer att locka mig inte och än så länge har jag klarat mig hyfsat bra. Bor skitbra har två soffor faktiskt så sara o calle katjing!

Jag har ett kök, mennär jag skulle koka spagetti häromdagen kom jg på hur jag aknade thailand då vi bara gick ut o åt och fick allt serverat klart och gott. Nu måste manju vänta minst 15 min för att koka sina spagetti som äts med ketchup eller pesto. Anna-Skipper behöver nog göra ett besök i mitt kök. Det e så jobbigt o laga mat inte ens omelett lyckades jag med det blir en lååååång säsosng med spagetti. Sara det e inte lätt att bo själv haha nu måste man ju bli vuxen på riktigt och det vill ju inte jag:O

För i övrigt så har jag hunnit studerat lite utflykter fixat o donat, än så länge e ett hotell öppet så det blri en riktig mjukstart. Men det e roligt de guider som e här nu e trevligao vi har roligt ihop:)

Nattlivet så väntar jag på att turisterna ska komma, men det har sin charm att gå ut med lokalbefolkningen också faktiskt. Provade den ökända Long Island Ice tea ingen höjdare i smak jag som är mer av en öldrickare men Efesölen den turkiska ölen var god:)
En annan favorit e strwberrymojiton, klockren drinkmånga


SOM NI SER DET GÅR ABSOLUT INGEN NÖD PÅ MIG !

Sista utekvällen på BANGLA RD!


Erika L

Tänkte dela med mig av dagens citat av Erika Lillandt,

"jag gillar typ att hänga med fula killar, man känner så så sjukt snygg"





Man kan ju inte annat än att älska snyggingen?


S

AngkorWat

God kvall gott folk!

AngkorWat var asccolt sager jag bara!
Sa nu kan man bocka av det fran listan,woho men det var riktigt coolt pa riktigt faktiskt.
Var guide dock var lite marklig, han var duktig pa engelska men jag forstod anda bara halften av vad han sa, och han gaggade pa som fan om all historia, sa dar stod mamma o jag o bara nicka och latsades vara superintresserade. Fast det var ju intressant men finns ju en viss grans dock.
Imorgon ska vi aka langs en flod och se en flytande by, sen e det dags for resa tillbaka till Hanoi och vidare till Hai Phong, mors hemby.

Jag tror aldrig att jaghar tagit sa mycket bilder som nu, lite japanesetourist varning haha.

Tjingeling
/Eva

Kambodja!

Sadar, nu beffiner jag mig i Siem Reap eller vad det nu heter. Flyget gick otroligt bra, fint flygplan och bra service och hotellet klockrent, riktigt lyxigt och fint. Mamma o jag anlande hit idag och jag maste saga att satden e otroligt fin, finare an jaghade forvantat mig, rent och prydligt och imorgon vantar den stora dagen da vi ska se Angkorwat och AngkorThom, ska bli riktigt kul!

Kvallen har spenderats med att utforka nattmarknaden och lyckas pruta sig fram med de kambodianska rielen, ett stort frageteckn for bade mig o mamma annu. Men det har gatt bra.

Fast sa har mycket som jag har gatt de senaste dagarna har jag nog inte gatt under hela vintersasongen.puuuha

Ne nu ska jag sova, imorn e annu en lang dag med mycket promenad!

Tjingeling

Halsningar fran Nordvietnam!

Hej hopp!
Nu befinner jag mig i Norra Vietnam, narmare betsamt i ett bergsomrade som heter Sapa paminner lite om naturen som finns i bergsomradena i osterrike, det e superfint har o vi har vandrat runt till olika sma bergsbyar dar en massa minoritetsfolk bor, valdigt intressant och fint. Akte tag upp hit med mamma fran Hanoi inte det finaste taget som finns da trots att vi hade deluxe som det stod pa biljetten var det ett valdigt ruttet tag maste jag saga. Men vart hotell var det motsatta det finaste hotellet som finns i byn och jattefin utsikt fran balkongen. Bilder kommer sen dessa internetcafeer har e ganska inkompetenta maste jag saga.
 Idag ska vi aka tillbaka till hanoi over natten med taget igen, sen bar det vidare mit Kambodja vilket jag ser framemot gaalet mycket. Efter det ska vi aka hem till mors hemby Haiphong och traffa lite slaktingar o aka runt nagon kand flod som heter Halongbay antagligen.

Sen ska jag tillbaka till Thailand pa Onsdag och pa fredag aker jag till Alanya sa det e snabba ryck har. Kanner mig dock inte alls forberedd som jag hade velat, men jag gor ju alltid allt i sista minuten sa vad forvantar ni er. T.o.m nar jag skulle packa for att aka till vietnam sa la jag upp alla klader ochh allt jag skulle ha med pa sangen och vad kommer jag da pa jo jag har ju ingen vaska sa da maste jag kopa det. Men inte nog med det jag tankte ju kopa flygbiljetter pa morgonen samma dag jag skulle aka men gick det icke sa nicke, sa jag fick ju aka till flygplatsen och chansa men allt slutade ju lyckligt i alla fall.

Forresten grattis pappa!

Tjingeling
/E


Lill-lördag

Inte mycket till Lill-lördag idag inte, fick i alla fall finbesök av Maria. Nice. Äntligen, har saknat den lilla myran. Synd att hon fortfarande är sjuk, annars skulle vi lätt vara ute och göra stan osäker just nu.


Ugh. Har verkligen inget att säga.

S

Söndag

Hej bloggen,


Så idag har varit en tyyypisk söndag, förutom städningen dåra för den klarade jag ju av igår! Förstår inte det här med att städa. Man städar och gör rent,och så flyttar man på alla saker vilket resulterar i att man sen när man städat klart inte kan hitta nånting! Så efter min städning igår har jag lyckas slarva bort ipodhörlurar, nycklar (big no-no!) och en tpk-bok. Jag ska aldrig mer städa.

Och, jag tror inte det därmed att städa är något jag är bra på, för ni vet hur det finns kalkbeläggningar i duschen? Dom gick inte bort. jag skrubbade och skrubbade men nej, det är lite kvar - men det blir väl så om man inte städat på 3 månader?

Jag känner hur läsarna bara väller in med mitt städsnack...


Så, till något roligare. Idag så har jag gjort söndagsaker.. joggat, hårinpackat mitt hår, handlat (med hårinpackning i håret.. det ni ;) ) och sen slutligen läst lite. Och gjort kemi. Bra dag, bra dag.

Nu sitter jag och dricker vanilj och rabarber-te. Sjukt gott.

Dags att krypa ner i sängen, godnatt

S

godnatt

Okej, det blev inte mycket spa. Jag vet faktiskt inte vad jag gjorde alla dessa timmar. Fattar inte att tiden går så snabbt. Såg lite på melodifestivalen i alla fall, men svtplay laggade som tusen så gav upp. Nu dags för film !

Godnatt

S

Barn

Idag när jag satt på biblioteket så sprang det omkring massa barn och skrek och stojjade. Anledningen till att jag gick till biblioteket var ju för lugn och ro, så wtf?! Kan inte dom hålla styr på ungarna sina, shit gå till lekparken eller något?! Men egentligen, det är nog inte barnen man ogillar, utan det är föräldrarna. Som min kära Sofia en gång, efter en lååång dag på grönan, sa: "Shit, jag tänker aldrig skaffa barn, för föräldrar är så jäkla dumm ai huvet"

Diggar i alla fall den här mamman, en gammal goding från tjuvlyssnat:

Mataffär, Täby C

Barnet: Men jag viiill ha godis mamma! Viiill!!
Mamman: Om inte du är tyst nu så dör Björne!
Barnet blir mycket tyst.

HAHA, den här är också bra, 

Ica, Gävle

En tjej ~25 går in på Ica och har sitt barn, iklädd en rosa mössa, i en sittvagn. En äldre dam kommer fram och lutar sig mot barnet.
Damen: Nämen gud, vilken söt liten flicka!
Tjejen: Tack, men det är en pojke.
Damen (tittar upp och fnyser lite): Men varför har han då en rosa mössa?
Tjejen (svarar trött): För att han är bög.

HAHA jag dör. Skön tjej.

Jaja.. var bara tvungen att dela med mig av lite humor såhär på lördagkvällen!


S


Shoppa

Åh vad jag vill shoppa. Sitter på hms hemsida. Mamma. Kanske kan gå på grötdiet, och bara äta havregryn, sylt och mjölk och spara några hundra? Det är faktiskt ett alternativ. Det blir ju faktiskt vår nu. Då skulle det ju inte skada att vara lite smalare, ha vårkläder och vadå man får ju bara dålig hud av choklad ändå? 
 

S


Lördag

Hej Bloggen,

För fööörsta gången sen jag kom hit tror jag faktiskt sitter jag nu själv i mitt rum en lördagkväll. Igår var jag nämligen ute med min roomie, Jonas, och hans vänner. Vi gick först till ett ställe som heter A-bar, där A stod för Australian. Det var okej, det påminde lite om asien faktiskt, fick lite haha höll på att skriva hemlängtan, men jag kommer ju inte från asien så det stämmer ju inte. Nej men jag saknade asien lite, det var så sjukt jävla kul. Asså jag får världens leende på läpparna varje gång jag tänker på det. Helt sjukt. Så kom ihåg det pojkar och flickor, njut i nuet :) Så glad att jag åkte med Anna, shit. Kunde nog inte blivit bättre, det funkade så himla bra! Åh. Minnen alltså! 


I alla fall, sen gick vi till noget ställe där tjejer betalde 100 kronor, och killar typ.. 250 eller 150 eller nått, om man stod på listan, och så fick man dricka så mycket man ville. Anna, det var balistyle! Det var nice. haha shit. värsta inlägget om Anna här. Inte riktigt meningen haha men nu får det bli såhär :) Kan ju lätt säga att jag tjänade på att betala 100 kronor. Höhö

Så åkte vi hem, med KFC. Mums. Onyttigt på högsta nivå. Apropå onyttigt,den här veckan. Helt galet vad jag har ätit, eller nej inte ätit bara varit sugen hela tiden, på typ goda saker. Så blev en hel del. Börjar man är det svårt att sluta.  Hur som helst, imorse vaknade jag tio och drog på en gång iväg till biblioteket - var där 10.20. Bra jobbat, Sara! Så satt jag där till klockan 2 då det stängde, gick hem och åt. Sen har jag bannemig städat och fixat överallt. Eller ja, badrummet och mitt rum i alla fall. Det känns bra måste jag säga.

Så antar att det var anledningen till att jag sitter hemma just nu. Jag vet inte om jag gillar det faktiskt. Ska kanske ut och ta några öl ändå. Eller neej..tänk budget. Min kära Maria har ju åkt hem till Oslo över helgen,för hon är galet sjuk och så ska hon hämta brumbrumbilen så vi kan köra till IKEA. Ja, inte bara därför dåra men det ska vi göra. Så kan inte smyga över till henne och mysa.

Å andra sidan skulle jag behöva ha en liten spaaften. Fixa fötterna, måla naglar, ansiktsmask och allt sånt där. Ja det får det nog bli!

Kärlek

S






Färdig i Phuket snart!

Välkommen tillbaka Sara!

Måste erkänna bloggen är ett väldigt bra sätt för två väldigt upptagna människor att kommunicera.
Oj det där lät nästan vuxet ju upptagna o upptagna, men sara nu e vi faktikst upptagna på riktigt ju vet inte riktigt vad jag ska tycka om det dock.

3 arbetsdagar kvar i Phuket, sen semester sen drar jag vidare till Alanya direkt så snart e de färdigjobbat här i Thailand, säsongen har verkligen flygit förbi.

Idag fick jag dockett litet avbrott i arbetsvardagen jag fick vara i Bamseklubben en givande och rolig dag och givetvist är kakorna på hotellet min höjdpunkt på dagen och du Sara 14 köttbullar ALL IN!!!

Sista dagen jag har telefonen denna natt,puuuhä!

SARA,SKVALLER RIKTIGT SNART!


Här kommer en bild som jag hoppas får dig att känna värmen där borta i kylan!
(poetiskt nästan)

//EVA


Mys

Hej Bloggen och Eva,

Det känns lite som om det här är mitt och Evas sätt att kommunicera med varandra. Kanske mest för att vi har typ 4 läsare - 5 en bra dag - men ska inte klaga, diggar hennes inlägg, keep 'em coming ;)

Idag ska jag leka med kroppsdelar. Grymt taggad! Hoppas det blir nice. Dock har jag glömt att köpa handskar, så hoppas att nån har extra.. äsch, det löser sig.


Det är så kallt i mitt rum för de har bytt alla fönster men inte isolerat dom ännu, och det gjorde dom ju sådär lagom i tid till att det blev kallt igen. Så det vart till att sova i fleecetröja och mjukisbyxor. Mys.

Okej, dags att börja gå till skolan. Har bestämt mig för att gå hela vägen, beach2010 ni vet ;)

S

Sara erkänner

Jag erkänner att jag är sjuuuuuuuuuuukt avundsjuk på fröken Eva som får leva livet på andra sidan jorden. Grr. Men förhoppningsvis får vi några gemensamma minnesluckor i Alanya i sommar. Wow. I did not just say that- "hej 2005"

Jag erkänner också att jag inte riktigt förstår vart den här helgen tog vägen måste jag säga. Det var fredag. och sen blev det söndag. Söndag kväll till och med. En dusch och 14 köttbullar senare så är jag helt slut. Lyckades såklart spendera mina timmar på att läsa fel kapitel i kemiboken.. eller ja,fel och fel. Det var väl bra att ha läst dom men det var ju egentligen inte det jag skulle ha läst till imorrn. Jaja.., nu är jag alldeles för trött för det så vi får se hur det går :)

OH. EVA. GOSSIP! ASAP ;)

Tjingeling,

S

Phi Phi, the real shit!

So im back from PHI PHI!

Min resa med norsken till Phi Phi var oslagbar och galen. Vi bodde på ett hotel med pool så mit första pooldopp i Thailand vart där. Vi fick en bo i en liten bungalow, och vi började genast fundera på hur det skulle vara o komma hem på natten för vägarna till bungalowsen var små träbryggor med massa hål och ojämnheter, så vi började genast tveka på om vi skulle komma hem hela och rena i mörkret med denna ojämna väg. Sen vart det stranden och bara ren slapp. Efter stranden vart det lite shopping och sen tog vi en afterbeachöl, ölivet slår allt.

Sen börjar det, vi drar och äter på vägen träffar vi massa ladyboys uppklädda i prinsessklänningar givetvist vill vi ha kort med dem. Sen drar vi till stranden där festen börjar. det var en massa eldshower, folk hoppade hopprep som tända med eld och lekte limbo under en pinne tänd med eld. Det tog ett tag innan vi vågade ge oss på dessa saker jag stod för limbon madeleine stod för hopprepet. Och vi överlevde galet kul, men nu i efterhand kanske lite farligt men alkohol e alkohol. Slinkybar där vi spenderade mesta tiden var ett grymt ställe, fullt av inte enbart skandinavier utan britter och australiensare också. Så spanade gjorde vi också. Sen drog vi vidare tillreggeabaren som hade thaiboxning så nu har jag sett de med. När vi kom dit mötte vi upp resten av kollegrona och det var väl där det slog till i mitt huvud med mina buckets, ögonen kunde inte alltid kolla rakt, men ta de lugnt mor o far jag överlever alltid. Där stötte jag även på en kille som jag hade mött på kreta mera känd för killen som rack ur tjejens sko, det var lite random. Efter en stund där drar vi allesammans till stranden, men jag och madeleine går vår egna väg och fortsätter till slinkybar där hon försvinner mystiskt men jag träffade lite britter väldigt trevliga människor jag lärde mig flera nya slangord på brittiska dock kan jag inte komma ihåg dem idag, men vi hade galet kul. Väl hemma när jag lyckats gå igenom labyrinten till bungalowen däckar jag direkt i sängen och madeleine e lika glad hon, men kl 6 på morgonen e inte jag lika glad jag vaknar av att jag har ont i ryggen det visar sig att hela min säng e FULL av sand och även jag av någon märklig anledning:O Men orkar jag bry mig nej jag sover vidare.

Norsken och jag lyckades vakna kl 10 funderar över vrf det e så mkt sand överallt och fixar i ordning packningen och drar och käkar med lite huvudvärk och seghet. Sen blev det stranden. Jag må säga att det var en ren slappdag som man bara vill ska gå över. Båtresan hem somnade vi uppe på soldäck så givetvist vaknar vi upp och känner attvi säkerligen har bränt oss. Så nu e vi hemma hela och välbehållna.

Nya planer på att besöka Koh Pangans fullmoonparty 30 mars planerades in, detta var bara lite uppvärmning av våra galna kvällar!


Ett litet sakpropå hu vi hade de!
/Eva


RSS 2.0